• Nowy
Kolagen Biopeptydy Kolagenowe 50% Pomarańczowy 150 ml Odporność Skóra Włosy I Paznokcie
search
  • Kolagen Biopeptydy Kolagenowe 50% Pomarańczowy 150 ml Odporność Skóra Włosy I Paznokcie
  • Kolagen Biopeptydy Kolagenowe 50% Pomarańczowy 150 ml Odporność Skóra Włosy I Paznokcie

Kolagen Biopeptydy Kolagenowe 50% Pomarańczowy 150 ml

109,00 zł
4.5 50

Kolagen Typu 1

  • Struktura: Jest to białko włókniste, główny składnik tkanki łącznej w ciele ludzkim. Składa się z trzech łańcuchów polipeptydowych, tworzących potrójną helisę.
  • Obecność w organizmie: Obecny głównie w skórze, kościach, ścięgnach i tkance łącznej.
  • Produkcja: Synteza kolagenu typu 1 jest stymulowana przez witaminę C i jest zależna od jej obecności.

Kwas L-askorbinowy (Witamina C)

  • Właściwości chemiczne: Jest to rozpuszczalna w wodzie witamina, pełniąca funkcję przeciwutleniacza.
  • Funkcje w organizmie:

    Kluczowa dla syntezy kolagenu; bez niej kolagen nie może być prawidłowo wytworzony.

    Chroni komórki przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki.

    Wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego.

  • Źródło: Specjalnie wyselekcjonowane gatunki ryb. Sposób produkcji poprawia smak, nie pozbawiając wartości odżywczych
  • Suplementacja: Często stosowana jako suplement diety w celu poprawy ogólnego stanu zdrowia i wspomagania produkcji kolagenu.

Witamina C przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

help_outlineZapytaj o produkt
Kolagen Biopeptydy Kolagenowe 50% Pomarańczowy 150 ml

Kolagen Biopeptydy Kolagenowe 50% Pomarańczowy 150 ml

Kolagen Typu 1

  • Struktura: Jest to białko włókniste, główny składnik tkanki łącznej w ciele ludzkim. Składa się z trzech łańcuchów polipeptydowych, tworzących potrójną helisę.
  • Obecność w organizmie: Obecny głównie w skórze, kościach, ścięgnach i tkance łącznej.
  • Produkcja: Synteza kolagenu typu 1 jest stymulowana przez witaminę C i jest zależna od jej obecności.

Kwas L-askorbinowy (Witamina C)

  • Właściwości chemiczne: Jest to rozpuszczalna w wodzie witamina, pełniąca funkcję przeciwutleniacza.
  • Funkcje w organizmie:

    Kluczowa dla syntezy kolagenu; bez niej kolagen nie może być prawidłowo wytworzony.

    Chroni komórki przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki.

    Wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego.

  • Źródło: Specjalnie wyselekcjonowane gatunki ryb. Sposób produkcji poprawia smak, nie pozbawiając wartości odżywczych
  • Suplementacja: Często stosowana jako suplement diety w celu poprawy ogólnego stanu zdrowia i wspomagania produkcji kolagenu.

Witamina C przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

 

Składniki: naturalny kolagen biopeptydowy z ryb 50 %, sok pomarańczowy 40 %, kwas L-askorbinowy, substancja konserwująca: kwas cytrynowy.

Ilość w 1 / 2 / 3 porcjach

1 porcja = 2 łyżeczki (10 ml):

2 łyżeczki: 5000 mg kolagenu,

100 mg witaminy C (125% RWS*)

4 łyżeczki: 10000 mg kolagenu,

200 mg witaminy C (250 % RWS*)

6 łyżeczki: 15000 mg kolagenu,

300 mg witaminy C (375 % RWS*)

*RWS – dzienne referencyjne wartości spożycia dla osoby dorosłej

Zalecana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia:

W zależności od zapotrzebowania 2 łyżeczki (10 ml) 1-3 razy dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.

Warunki przechowywania: Chronić przed światłem i trzymać w chłodnym miejscu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Szczegóły Zamówienia

Komentarze

Napisz swoją opinię

Kolagen Biopeptydy Kolagenowe 50% Pomarańczowy 150 ml

Kolagen Typu 1

  • Struktura: Jest to białko włókniste, główny składnik tkanki łącznej w ciele ludzkim. Składa się z trzech łańcuchów polipeptydowych, tworzących potrójną helisę.
  • Obecność w organizmie: Obecny głównie w skórze, kościach, ścięgnach i tkance łącznej.
  • Produkcja: Synteza kolagenu typu 1 jest stymulowana przez witaminę C i jest zależna od jej obecności.

Kwas L-askorbinowy (Witamina C)

  • Właściwości chemiczne: Jest to rozpuszczalna w wodzie witamina, pełniąca funkcję przeciwutleniacza.
  • Funkcje w organizmie:

    Kluczowa dla syntezy kolagenu; bez niej kolagen nie może być prawidłowo wytworzony.

    Chroni komórki przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki.

    Wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego.

  • Źródło: Specjalnie wyselekcjonowane gatunki ryb. Sposób produkcji poprawia smak, nie pozbawiając wartości odżywczych
  • Suplementacja: Często stosowana jako suplement diety w celu poprawy ogólnego stanu zdrowia i wspomagania produkcji kolagenu.

Witamina C przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

Napisz swoją opinię